Heksen kruiden edelstenen reiki wierook spiritualiteit spiritueel kaartlegging helderziende medium energetisch therapeut

Handfasting

Wat is handvasten?

Handvasten komt uit de Keltische traditie.

Handvasten is een magisch ritueel tussen twee (of meerdere) partners. Het gaat om het bevestigen en bezegelen van die speciale band, de ziel- en hartverwantschap, die men met de ander heeft en voelt. Ook voor paren die hun jarenlange relatie willen (her)bevestigen.

Het is geen wettelijke maar een spirituele en magische verbintenis met een plechtige ceremonie en een serieus ritueel. Daar is een 'heilige' plaats voor nodig. Daarom creëer ik die plaats door een cirkel te trekken en zet een klein altaar neer met de attributen die nodig zijn voor de ceremonie en het ritueel.

Voordat de huwelijksgeloften uitgesproken worden, bind ik het lint/touw om jullie handen heen. (Ook is het mogelijk om belangrijke mensen in jullie leven, zoals getuigen, vrienden, familie of eventueel jullie kinderen, te vragen ieder een lint om jullie handen te binden).  De touwen worden niet strak getrokken, omdat het een verbintenis uit vrije wil symboliseert.

"zielsverbondenheid..."

 

Er wordt veelal aangenomen dat een handfasting oorspronkelijk geldig was voor de periode van “een
jaar en een dag”, waarna het huwelijk permanent kon worden gemaakt, verlengd voor opnieuw “een
jaar en een dag” of geheel worden ontbonden. Er zijn vandaag de dag dus ook nog tal van
mogelijkheden waaruit je kan kiezen, afhankelijk van bij welke optie je het beste voelt:
• Een jaar en een dag (met jaarlijkse hernieuwing)
• Een jaar en een dag (waarna het permanent wordt gemaakt of ontbonden)
• Voor het leven
• Voor de eeuwigheid
• Voor zolang de liefde duren zal

Ook de niet-traditionele relatievorm is hierbij welkom; daarbij denk ik dan aan een huwelijk tussen meerdere personen (polyamory), een huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht,  ....


Deze handfasting vindt plaats op uw zelfgekozen locatie!

Een (online) kennismakingsgesprek , een tweede gesprek, het schrijven van uw persoonlijke ritueel, uitvoering van het ritueel op de dag zelf, de attributen voor het ritueel. Dit komt op 300€². De verplaatsingskosten naar uw locatie (2x) zijn inbegrepen tot 20km van Ichtegem. Indien meer dan  20 km wordt een toeslag gerekend van 0.34€ per extra km.

 

Uiteraard sta ik open voor suggesties. Als u liever op voorhand weet hoe het ritueel zal verlopen of zelf dingen wil inbrengen of iets wil voorlezen, dan kunnen we dit op voorhand samen overlopen. 

 

Foto's @Atelier Mystique alle rechten voorbehouden