Wierook is een van de beste manieren om je kamer heerlijk te laten ruiken.

Het heeft echter veel andere voordelen:

 • Het is rustgevend.

 • Wierook om de aandacht te verdiepen, de zintuigen te versterken en de eigen geest te verheffen tijdens het beoefenen van meditatie. Als je jezelf wilt vinden of gewoon wat tijd voor jezelf nodig hebt om na te denken, kan wierook je helpen rustig na te denken over wat je bezighoudt.

 • Spiritualiteit, het branden van wierook kan dienen als een deur naar spiritualiteit. Wierook is en wordt al duizenden jaren dagelijks gebruikt in vele religies over de hele wereld

 • Je creëert goede karma door een wierookstokje te nemen en het aan te steken als een offer. Een eenvoudige manier om iets te doen, zonder verwachting van rendement. Een daad van vrijgevigheid en loslaten.

 • Wierrook werkt als een natuurlijke luchtverfrisser. Wierook is volledig natuurlijk, dus er zullen geen agressieve chemicaliën in de lucht stromen. Luchtverfrissers van grote merken bevatten meestal vier agressieve chemicaliën. Deze chemicaliën zijn formaldehyde, petroleumdestillaten, aerosol-drijfgassen en pdichloorbenzeen, die allemaal bekend staan om hun talrijke gezondheidseffecten, zoals brandende ogen, longschade, verhoogd kankerrisico en leverschade.

 • Er is speciale wierook tegen muggen. Deze wierook met citronella geur houdt muggen en andere insecten op afstand. Perfect wanneer je rustig een avondje buiten wilt zitten zonder vervelende insecten, muggen, wespen en vliegjes.

 • Medicinaal Het is aangetoond dat het effect van goede aroma’s, gegenereerd uit wierookstokjes, serotonine in de hersenen verhoogt. Als alternatief voor het nemen van medicijnen, kunnen niet-farmacologische methoden om serotonine in de hersenen te verhogen niet alleen de stemming verbeteren, maar ook zonder bijwerkingen of gevaren van verslaving. Serotonine wordt beschouwd als een natuurlijke stemmingsstabilisator en helpt bij het slapen, eten en spijsvertering. Serotonine helpt ook om depressie te verminderen, angstgevoelens te reguleren en hoofdpijn te verminderen.

 • Yoga beoefening Help de geest te concentreren en het lichaam klaar te maken door de juiste aromatische sfeer te creëren. Als je zo’n natuurlijke en gezonde activiteit doet, wil je alles wat kunstmatig, giftig of gewoon afleidend is, vermijden.

 • Hulp bij het slapen Slapeloosheid is een toenemende aandoening, vooral in onze moderne, altijd actieve en onderbroken georiënteerde samenleving. Als je ‘s nachts moeite hebt met slapen, kan wierook net zo effectief zijn als slaappillen.

 • Verhoog seksueel verlangen Gebruik geuren zoals jasmijn, vanille en roos om een ‘get it on’-sfeer te creëren. Probeer ook eens kaneel om passie en liefdevolle momenten te stimuleren.

 • Verhoog de focus. Geuren zijn minder opdringerig dan muziek op de achtergrond en hebben een subtieler effect op lichaam en geest, waardoor ze een perfecte partner zijn voor werk, studie of voor een hobby die gedetailleerde aandacht vereist.

 • Helpt de luchtwegen Wierook kan je helpen bij het bestrijden van bronchitis, astma, sinusitis, frequente verkoudheid en allergieën. 

 • Helpt bij depressie en neurologische schade. Het is bewezen dat extracten van wierook helpen bij het verminderen van depressie en neurologische schade