Een van de manieren waarop je het aroma van essentiële oliën kunt verspreiden is door deze te vernevelen  met behulp van een diffuser. Er zijn over het algemeen genomen drie soorten, namelijk Ultrasonisch, Roomspray en natuurlijk vernevelen.. Daarnaast kan je met een aromabrander ook essentiële olie vernevelen.

 

Ultrasonische diffuser

Met dit type diffuser kan je door ultrasone techniek (trillingen) het aroma verspreiden zonder dat er verbranding aan te pas komt. Water en essentiële olie wordt worden gemengd en door de trillingen ontstaat er een fijne mist die wordt verneveld. 

Roomspray

Deze spray is speciaal ontworpen om essentiële olie direct vanuit het flesje het flesje te vernevelen. Dit heeft als positief effect dat er een directe therapeutische werking van de olie is waardoor er een meer intense beleving kan ontstaan. Ook wordt de lucht gezuiverd.

Natuurlijk vernevelen

Je kunt een kommetje (liefst keramisch) met water vullen en hier een paar druppels essentiële olie aan toevoegen. Plaats op de verwarming (radiator) en voilà, je bent “natuurlijk” aan het vernevelen. Je kunt het kommetje ook gewoon ergens anders plaatsen, het zal door vanzelf verdampen.

Aromabrander

Je kent ze vast wel, het zijn houders van keramiek, waar je in de opening onderaan een theelichtje kunt plaatsen. In het plateau plaats je water (altijd doen!!!) en daar voeg je, afhankelijk van de grootte van het plateau, 2 tot 4 druppels essentiële olie toe. Kaarsje aan en je bent klaar om “verwarmt” te vernevelen.