Uw bestelling wordt op werkdagen, na ontvangst van de betaling, binnen 24 uur verzonden! Alle artikelen zijn direct uit voorraad leverbaar!

Etherische olie Frankinsence (zuiver)

€ 16,00

(zuivere) etherische olie wordt met stoom gedestilleerd uit de hars van de Boswellia carterii-boom, van de Burseraceae-familie, en is ook bekend als Olibanum. Het woord is afgeleid van het Franse 'frank' dat weelderig betekent en was, samen met mirre, de eerste kauwgom die als wierook werd gebruikt. De boom is inheems in het Midden-Oosten en er wordt gezegd dat hij in natuurlijke bonsai-formatie voorkomt in dat uitgedroogde land. Van Frankincense wordt gezegd dat het goddelijkheid symboliseert.

Deze olie is het meest populair in aromatherapie vanwege zijn kalmerende eigenschappen. Er wordt gezegd dat het helpt bij het genezen van wonden en het voorkomen van littekens. Het wordt gebruikt om het gezicht te versterken, rimpels te verwijderen en striae in cosmetische producten te voorkomen. Frankincense etherische olie is gebruikt om angst, stress, astma, bronchitis, laryngitis en slechte hoest te verlichten. Het is een algemeen versterkend middel voor de baarmoeder, heeft een kalmerend effect tijdens de bevalling en helpt bij zware menstruatie. Het is vooral nuttig tijdens meditatie. Vermijd tijdens de zwangerschap.

De oude Egyptenaren brandden frankincense als heilige wierook en gebruikten het als gezichtsmasker. Ze vermalen de verbrande hars tot een poeder genaamd kohl, dat wordt gebruikt om de ogen te accentueren. Met Kohl omzoomde ogen worden vaak gezien in de Egyptische kunst. De vroegste vermelding van het gebruik van frankinsence werd gevonden in een grafinscriptie van de Egyptische koningin Hatsjepsoet uit de 15e eeuw voor Christus. Het werd gebruikt om zieken te ontsmetten, om boze geesten te verdrijven. 

NB: Onze Essentiële Oliën zijn niet geschikt voor inwendig gebruik.