• Bestel tijdig uw geschenk voor Moederdag!
  • De winkel blijft open op afspraak
Home » Etherische olie (witte) tijm

Etherische olie (witte) tijm

€ 6,90

Latijnse naam:  Thymus vulgaris
Gebruikt deel van plant:  
Bladeren en bloeitoppen
Bron:  
Spanje
Extractiemethode:  
stoomdestillatie

Tijm etherische olie heeft schimmelwerende, ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt als conserveermiddel in voedingsmiddelen, cosmetica en toiletartikelen. Het kan ook worden gevonden als ingrediënt in mondwater.

De gezondheidsvoordelen van deze etherische tijmolie kunnen worden toegeschreven aan zijn eigenschappen als krampstillend, antireumatisch, antiseptisch, bacteriedodend, bechisch, cardiaal, windafdrijvend, cicatrizant, diuretisch, emmenagogue, slijmoplossend, hypertensief, insecticide, stimulerend middel, tonicum en een wormafdrijvend middel .

Een van de stimulerende componenten van Tijm Essentiële Olie kan helpen om de bloedsomloop in uw lichaam te verbeteren, waardoor de genezing en de bloedtoevoer naar de ledematen en gebieden die zuurstof nodig hebben wordt verbeterd. Dit kan ook het hart beschermen en uw kans op bloedstolsels verkleinen, terwijl het u ook helpt om actief te blijven.

Topische toepassing van Tijm Essentiële Olie is erg populair op de huid, omdat het wonden en littekens kan genezen, ontstekingspijn kan voorkomen, de huid kan hydrateren en zelfs het verschijnen van acne kan verminderen. Het mengsel van antiseptische eigenschappen en antioxiderende stimulerende middelen in deze olie kan ervoor zorgen dat uw huid er helder, gezond en jong uitziet naarmate u ouder wordt!

Er zijn twee hoofdredenen achter reuma: artritis en jicht. De eerste is een onjuiste of belemmerde circulatie en de tweede is een toenemende concentratie van gifstoffen zoals urinezuur in de bloedbaan. Tijm etherische olie kan beide problemen oplossen. Omdat het een diureticum is, verhoogt het het plassen en helpt het bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam.