Home » Individueel » Meditatie en ontspanning

Meditatie en ontspanning

U kan ook een afspraak maken voor individuele begeleiding, dus niet in groep.

Geleide meditatie:

‘Via een verhaal’ ga je op reis in jezelf om tot jezelf te komen, te onthaasten en te ontwikkelen. Geleide meditatie is geen actie. Het is de kunst van het loslaten zonder inspanning. Je vindt innerlijke rust, verdieping van je lichaamsbewustzijn en kalmering van de geest.

Geleide meditatie kan ook heel specifiek gebruikt worden om meer duidelijkheid te krijgen over een bepaald onderwerp.

Wat maakt geleide meditatie onderscheidend ten opzichte van ‘gewone’ meditatie?

Wat is geleide meditatie?

Geleide meditatie is aandacht hebben in het hier en nu. Dat betekent dat je je volledig focust op een stem of muziek in de omgeving. Door je zodanig te focussen op iets in de omgeving, kan jij je beter concentreren tijdens het mediteren. Deze vorm van meditatie verlaagt de drempel hierdoor aanzienlijk om te beginnen met mediteren, omdat je niet hoeft na te denken over wat je moet doen. Je kunt jezelf volledig overgeven aan de begeleiding.

Het doel van geleide meditatie

Het gevolg van deze vorm van meditatie? Jouw geest en intuïtie vormen meer één geheel. Vanwege de intuïtieve invalshoek van deze begeleiding kan jij sneller keuzes maken die goed zijn voor jou en voor de mensen in je omgeving. Daarnaast heb je meer energie en straal je meer positiviteit uit. 

 

Relaxatieoefeningen:

Leer tot rust komen. Er zijn verschillende soorten oefeningen voorhanden om enerzijds de geest en anderzijds het lichaam te laten ontspannen. Ook zijn er oefeningen die dit combineren. We gaan aan de slag met (een mix van) meditatie, tai chi, visualisaties, ... 

Geestelijke relaxatie

Geestelijke relaxatie heeft als doel emotionele en geestelijke spanningen te verdrijven en een plaats te geven in je leven. Geestelijke relaxatie verkrijg je het best door je geest leeg te maken door u te gaan fixeren op andere dingen zoals bijvoorbeeld de ademhaling, muziek of andere rustgevende elementen.

Lichamelijke relaxatie

Lichamelijke relaxatie tracht het lichaam en de spieren te laten ontspannen. Hier is het belangrijk dat de spieren die onder spanning staan los komen en in een rustfase komen. 

Meestal verlopen geestelijke en lichamelijke relaxatie samen. Wanneer je de geest kan ontspannen, dan kunnen ook de spieren en het ganse lichaam tot rust komen.

De kracht van klanken

Geniet van de trillingen van sjamanendrums, klankschalen, ocean drums, ... Klank heeft een groot effect op lichaam en geest. We luisteren de geluiden niet alleen met onze oren maar voelen ze in ons hele lichaam. Of je je er nu bewust van bent of niet, je lichaam reageert op klank en trilling. Geniet en ontspan van deze inwendige klankmassage.

 

klik hier voor de tarieven