Alles in de webshop is direct uit voorraad leverbaar!

Home » Workshops » Creatief » De kracht van creativiteit

De kracht van creativiteit 

Wil je graag meer tijd voor jezelf vrijmaken met een creatieve manier van onthaasten?

Heb je nood om met gelijkgestemden te socializen en stil te staan bij wat er speelt in je leven? 

Dan kunnen deze crea-dagen je helpen om zelfzorg in te bouwen door te werken met hart en handen! 

 

Als kinderen zijn we van nature speels en creatief. Maar meestal raken we ergens onderweg naar volwassenheid de verbinding kwijt. Naarmate je volwassen wordt heb je steeds minder tijd voor creativiteit: je werk, je gezin, het huishouden en je sociaal leven nemen al jouw tijd in beslag.  Het innerlijk kind wijst ons in alle eenvoud de weg teug naar ons hart. Het heelt en inspireert. 

Creatief bezig zijn is goed voor het verwerken van emoties en het loslaten van wat geweest is; je kan er je emoties in kwijt, of dit nu blijdschap, pijn, verdriet of woede is. Door op een bewuste manier creatief te zijn kun je deze verwerken, een plek geven en zo meer ontspanning ervaren.  

We leggen het denken even stil, het is een andere manier van ontspannen. Even uit je hoofd komen en afdalen naar je lichaam. Een oefening in het onthaasten en leven in het moment. Creatief bezig zijn heeft hetzelfde effect als een flink verhaal in je dagboek schrijven, maar dan nog beter: je bent minder aan het denken en meer aan het voelen. 

Het is niet enkel stress verlagend, maar het is ook een manier om je hersenen fit te houden. Als je creatief bezig bent worden bepaalde delen van het brein geactiveerd. 

 

 

Deze crea-momenten zijn voor volwassenen (vanaf 16 jaar) die ... 

  • Creatief willen ontspannen en meer zelfzorg willen inbouwen in hun leven 
  • Houden van een gezellige of een diepgaande babbel met gelijkgezinden 
  • Graag zinvol, in een stiltemoment, rond persoonlijke ontwikkeling werken  
  • Willen leren op intuïtieve wijze zichzelf te zijn  
  • Elkaar willen inspireren en helpen om authentiek en krachtig in het leven te staan 
  • Op zoek zijn naar groeiruimte met gelijkgestemden 
  • ... 

Je hoeft geen kunstenaar te zijn, geen Rubens en geen Picasso, je hebt reeds alles in huis om hier een prachtig werk neer te zetten: jouw hart! We gaan volledig vrij –op je buikgevoel- aan de slag! Je kan een aantal dingen uitproberen en verwerken/uit te beelden op jouw eigen persoonlijke manier. 

 

 Nog even dit: deze dag is geen therapie. Het is bedoeld als een uitlaatklep van jouw intuïtie en creativiteit, een moment om jou IK te laten groeien. Alles verloopt op een relaxte manier, je deelt wat je wilt delen, niets hoeft, alles mag.