• Bestel tijdig uw geschenk voor Moederdag!
  • De winkel blijft open op afspraak
Home » Workshops » Creatief » De kracht van creativiteit

De kracht van creativiteit 

Wil je graag meer tijd voor jezelf vrijmaken met een creatieve manier van onthaasten?

Heb je nood om met gelijkgestemden te socializen en stil te staan bij wat er speelt in je leven? 

Dan kunnen deze crea-dagen je helpen om zelfzorg in te bouwen door te werken met hart en handen! 

 

Als kinderen zijn we van nature speels en creatief. Maar meestal raken we ergens onderweg naar volwassenheid de verbinding kwijt. Naarmate je volwassen wordt heb je steeds minder tijd voor creativiteit: je werk, je gezin, het huishouden en je sociaal leven nemen al jouw tijd in beslag.  Het innerlijk kind wijst ons in alle eenvoud de weg teug naar ons hart. Het heelt en inspireert. 

Creatief bezig zijn is goed voor het verwerken van emoties en het loslaten van wat geweest is; je kan er je emoties in kwijt, of dit nu blijdschap, pijn, verdriet of woede is. Door op een bewuste manier creatief te zijn kun je deze verwerken, een plek geven en zo meer ontspanning ervaren.  

We leggen het denken even stil, het is een andere manier van ontspannen. Even uit je hoofd komen en afdalen naar je lichaam. Een oefening in het onthaasten en leven in het moment. Creatief bezig zijn heeft hetzelfde effect als een flink verhaal in je dagboek schrijven, maar dan nog beter: je bent minder aan het denken en meer aan het voelen. 

Het is niet enkel stress verlagend, maar het is ook een manier om je hersenen fit te houden. Als je creatief bezig bent worden bepaalde delen van het brein geactiveerd. 

 

 

Uit onderzoek van blijkt dat creatief bezig zijn een direct invloed heeft op het cortisol-hormoon. Dit is een hormoon dat wordt aangemaakt als je stress ervaart. Uit het onderzoek bleek bij 75% van de deelnemers het cortisol gehalte gedaald te zijn na een uur creatief bezig zijn. Bij de jongere deelnemers bleek dit percentage nog hoger te zijn.  

 

Deze crea-dagen zijn voor volwassenen die ... 

  • Creatief willen ontspannen en meer zelfzorg willen inbouwen in hun leven 
  • Houden van een gezellige of een diepgaande babbel met gelijkgezinden 
  • Graag zinvol, in een stiltemoment, rond persoonlijke ontwikkeling werken  
  • Willen leren op intuïtieve wijze zichzelf te zijn  
  • Elkaar willen inspireren en helpen om authentiek en krachtig in het leven te staan 
  • Op zoek zijn naar groeiruimte met gelijkgestemden 
  • ... 

 


 
Je krijgt telkens een creatieve uitdaging aangereikt. We gaan we met verschillende werkvormen aan de slag: geleide meditaties en visualisaties, intuïtief schilderen en tekenen, collages, boetseren, dreamboards, mandala’s, spiegelwerk, affirmaties,  ....

Je hoeft geen kunstenaar te zijn, geen Rubens en geen Picasso, je hebt reeds alles in huis om hier een prachtig werk neer te zetten: jouw hart! We gaan volledig vrij –op je buikgevoel- aan de slag! Je kan een aantal dingen uitproberen en verwerken/uit te beelden op jouw eigen persoonlijke manier. 

 

 

 

 

Atelier Mystique kiest ervoor om maximum 10 deelnemers te laten deelnemen, zodat er plaats genoeg is om je eigen plekje, je veilige zone te kiezen om te creëren. Samenzitten en stilletjes praten kan, maar helemaal in je ‘eigen veilige zone’ zitten kan zeker ook. Niets moet gedeeld worden, maar mag wel.  
 
Nog even dit: deze dag is geen therapie. Het is bedoeld als een uitlaatklep van jouw intuïtie en creativiteit, een moment om jou IK te laten groeien. Alles verloopt op een relaxte manier, je deelt wat je wilt delen, niets hoeft, alles mag. 

 

Voorlopig geen data gepland


Meebrengen: Lunch en creatieve goesting om aan de slag te gaan. Als u nog iets extra moet meebrengen dan krijgt u een paar dagen op voorhand hierover meer info 

Ik raad u aan om een A3 of A4 schrift (en schrijfgerief) mee te brengen om hier een art journal van te maken.
Ik kan, op uw vraag, u hierbij begeleiden tijdens deze crea-dagen.