Alles in de webshop is direct uit voorraad leverbaar!

Heksen kruiden edelstenen reiki wierook spiritualiteit spiritueel kaartlegging helderziende medium energetisch therapeut

Handfasting

Wat is handvasten?

Handvasten komt uit de Keltische traditie.

Handvasten is een magisch ritueel tussen twee (of meerdere) partners. Het gaat om het bevestigen en bezegelen van die speciale band, de ziel- en hartverwantschap, die men met de ander heeft en voelt. Ook voor paren die hun jarenlange relatie willen (her)bevestigen.

Het is geen wettelijke maar een spirituele en magische verbintenis met een plechtige ceremonie en een serieus ritueel. Daar is een 'heilige' plaats voor nodig. Daarom creëer ik die plaats door een cirkel te trekken en zet een klein altaar neer met de attributen die nodig zijn voor de ceremonie en het ritueel.

Voordat de huwelijksgeloften uitgesproken worden, bind ik het lint/touw om jullie handen heen. (Ook is het mogelijk om belangrijke mensen in jullie leven, zoals getuigen, vrienden, familie of eventueel jullie kinderen, te vragen ieder een lint om jullie handen te binden).  De touwen worden niet strak getrokken, omdat het een verbintenis uit vrije wil symboliseert.

 

om diepe zielsverbondenheid...

 

Er wordt veelal aangenomen dat een handfasting oorspronkelijk geldig was voor de periode van “een
jaar en een dag”, waarna het huwelijk permanent kon worden gemaakt, verlengd voor opnieuw “een
jaar en een dag” of geheel worden ontbonden. Er zijn vandaag de dag dus ook nog tal van
mogelijkheden waaruit je kan kiezen, afhankelijk van bij welke optie je het beste voelt:
• Een jaar en een dag (met jaarlijkse hernieuwing)
• Een jaar en een dag (waarna het permanent wordt gemaakt of ontbonden)
• Voor het leven
• Voor de eeuwigheid
• Voor zolang de liefde duren zal

 

Ook de niet-traditionele relatievorm is hierbij welkom; daarbij denk ik dan aan een huwelijk tussen meerdere personen (polyamory), een huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht,  ....

 


Er zijn 2 formules mogelijk:

1.  All incl pakket:

U wil optimaal genieten van uw dag? Geen stress vooraf? Daar zorg ik voor!

Wij zorgen dat alles klaarstaat tegen dat u hier komt. U hoeft enkel te zorgen voor het touw (en eventueel de ringen).

Wat zit er in dit pakket?

Het kennismakingsgesprek, het tweede gesprek, het bedenken en schrijven van het persoonlijke ritueel, het uitvoeren van het ritueel op de dag zelf, de standaardattributen voor het ritueel, de bezem, de aankleding van de locatie, het gebruik van onze tuin (indien slecht weer kan het ook in de tent) (Eernegem), het versieren van het altaar, muziek, kaarsen, wierook, 2 flessen mede* (honingwijn) en glaasjes om te klinken achteraf, water wordt ook voorzien,.. We vragen aan de eventuele gasten om elk iets lekkers mee te brengen om te delen (potluck).

U moet rekenen, met ceremonie inbegrepen, op ongeveer 2 uur de tijd. We vragen met aandrang om dit te respecteren, omdat er nog andere afspraken kunnen gepland zijn die dag.**

Ook de opkuis,... zit in deze prijs inbegrepen.
U komt dus niet voor verrassingen te staan, alles zit in de prijs van 350€² inbegrepen.

Alles zodat jullie onbezorgd kunnen genieten van jullie moment!

 

2.  Enkel handfasting ritueel :

Deze handfasting vindt plaats op uw locatie!

Het kennismakingsgesprek (in Atelier Mystique), het tweede gesprek, het bedenken en schrijven van het persoonlijke ritueel, het uitvoeren van het ritueel op de dag zelf, de standaardattributen voor het ritueel. Dit komt op 250€². De verplaatsingskosten naar uw locatie (2x) zijn inbegrepen tot 20km van Eernegem. Indien meer dan  20 km wordt een toeslag gerekend.***

 


 

Mochten er een speciale wensen t.a.v. extra rituelen zijn, dan komen er extra (materiaal) kosten bij.

Uiteraard sta ik open voor suggesties. Als u liever op voorhand weet hoe het ritueel zal verlopen of zelf dingen wil inbrengen of iets wil voorlezen,  dan kunnen we dit op voorhand samen overlopen. 

 

² Om de locatie vrij te houden en uw handvasting vast te zetten word een voorschot gevraagd van 150€, non-refundable. Het restbedrag moet ten laatste de week vooraf vereffend worden.

 

* extra flessen mede zijn verkrijgbaar aan 12€/fles

** Er kunnen extra kosten in rekening worden gebracht indien u langer gebruik maakt van de locatie

*** 0.6€ per km (enkel)

Foto's @Atelier Mystique alle rechten voorbehouden