Alles in de webshop is direct uit voorraad leverbaar!

Home » Een afspraak maken » Hypnose

Hypnose

Soms denken mensen dat het iets heel mysterieus is, waarbij je wordt gemanipuleerd of in slaap valt.
Het kan zijn dat het occult lijkt, iets magisch.

Dit is echter niet het geval.

 

Hypnose is een normale bewustzijnstoestand, waarbij de onbewuste geest instructies kan krijgen. Je bevind je in een soort trance tijdens de hypnose.

Je zou hypnose kunnen beschouwen als een staat waarin mensen een grote vatbaarheid hebben voor beïnvloeding. Zo ben je onder hypnose minder kritisch en neem je wat er op je af komt sneller op. Het onbewuste neemt het aan, welke boodschap het ook is. Over het algemeen zijn sterke en slimme mensen makkelijker onder hypnose te brengen, omdat ze niet bang zijn voor het proces en er dan meer open voor staan.  Je hebt bij hypnose altijd zelf de controle en je zal dus niets toelaten wat je eigenlijk niet wil. 


Wetenschappelijke studie heeft aangetoond dat hypnotherapie echt werkt.  Het kan bijvoorbeeld helpen bij psychische problemen, maar zelfs ook bij zaken als huidproblemen, pijnbestrijding en bij de wens om af te vallen, werkt het. In een sessie van 60 minuten kan al veel bereikt worden.

 

 

Hypnose is genieten: het is net alsof je hersenen naar een kuuroord gaan en

een massage krijgen waardoor je je volledig ontspant.

 

 

Mensen die voor het eerst onder hypnose zijn, geloven niet direct dat het gebeurd is. Ze kunnen sceptisch zijn over de ervaring. Dat komt doordat hun verwachtingen van hypnose er niet mee overeenkomen. Dit komt meestal omdat hypnoseshows er een heel spektakel van maken. Dat wekt de indruk dat de ervaring anders zou moeten zijn.

 

Tijdens hypnose :

- heb je een verhoogde aandacht 

- hoor je alles: elk woord en geluid rondom jou.

- weet je steeds waar je bent en wat er gebeurt.

- kan je nog steeds spreken. Je kan nog steeds antwoorden als er een vraag wordt gesteld.

- heb JIJ ten alle tijde controle en zal niets toelaten wat jij zelf niet wil.

 

Regressie

Veel klachten en problemen liggen in onverwerkte pijnlijke ervaringen uit het verleden, waardoor negatieve gevoelens ontstaan.

Emotionele problemen, lichamelijke klachten, psychische stoornissen en ongewenste gedragspatronen kunnen zo hun oorsprong hebben in oude, niet goed verwerkte ervaringen. Zo kunnen bepaalde gebeurtenissen jou angst inboezemen terwijl je niet kan zeggen waar dat door komt of dat je altijd op een gelijkaardige manier reageert.

Als we "teruggaan" door hypnose, gaan we naar dingen van vroeger die nu storen.  We dragen allemaal een groot stuk verleden met ons mee; uiteindelijk alles wat we ooit hebben meegemaakt.   Een emotionele ontlading en schoonmaakbeurt leidt tot emotionele vrede, begrip en aanvaarding.

 

Voor het succesvol ondergaan van regressietherapie is geloof in reïncarnatie of vorige levens niet nodig, wel de bereidheid om de eigen ervaringen serieus te nemen.